ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ - ИДЕОЛОГЪТ НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО- ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ

Раковски е бил посветен член на гръцка, белградска и на букурещска ложа. Не случайно е наречен "българският Гарибалди". Той съдействува за образуването на българската ложа "Тайната дружина на верните приятели" в Цариград през1861 г. по образец на карбонарите в Италия.

Основатели стават Стоил Попов и Йосив Дайнелов. В нея членува и Васил Левски, посветен от Стоил Попов от самото и основаване.

ГЕНИЯТ НА МЕНЛИ ПАЛМЪР ХОЛ

Само на 27 годишна възраст Менли Палмър Хол написва „Тайните учения на всички времена“, книга, поставила си огромната цел да обедини езотеричните традиции на Изтока и Запада в една цялостна метафизична система. Няколко години преди това той посещава културните средища на Европа, Азия и Африка, добира се до най-ценни материали на Британския музей, събира сведения от учени, военни, пътешественици.

"ДОЙДОХ С ХАЛЕЕВАТА КОМЕТА И ОЧАКВАМ ДА СИ ОТИДА С НЕЯ.“  - МАРК ТВЕН

В началото на 20 век Твен е смятан за „най-големият американски хуморист на своето време“, а Уилям Фокнър го нарича „бащата на американската литература“. Години по-късно Ърнест Хемингуей ще напише: „Цялата съвременна американска литература произхожда от една книга на Марк Твен, наречена „Хъкълбери Фин“.

Статии
Върховен Съвет, 33°

За контакт с нас:

Стария и Приет Шотландски Ритуал в България

2018 Върховен Съвет, 33° Стария и Приет Шотландски Ритуал в България.